Ατταπουλγίτης σε αδύναμο έδαφος: Πείραμα με μάρτυρα σε γραμμές φύτευσης πιπεριάς

Μέσα από το παρακάτω πείραμα, βλέπουμε γιατί ο ελληνικός ατταπουλγίτης, στην σωστή ποσότητα και σε δύσκολα εδάφη, είναι ο πιο αναγκαίος φυσικός μηχανισμός που μπορεί να διαθέτει ένα έδαφος.

Σε 3 διπλές γραμμές με φυτά πιπεριάς που φυτεύτηκαν την ίδια μέρα, με ίδια ακριβώς λίπανση, στην μια μόνο πλευρά ενσωματώθηκε από τον παραγωγό ορυκτό ενώ στην άλλη όχι.

Βλέπουμε στο βίντεο και τις παρακάτω φωτογραφίες τα 3 στάδια από την εξέλιξη του πειράματος μας.

φύτευση:

23 μέρες από την φύτευση:

42 μέρες από την φύτευση:

Βλέπουμε πως τα φυτά με το ορυκτό είναι τουλάχιστον τα τριπλάσια σε μέγεθος, με το ίδιο πότισμα.

Χωρίς το ορυκτό, η ανάπτυξη σε όλα τα φυτά θα ήταν ακριβώς η ίδια, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να μη γνώριζε ποτέ για το τεράστιο κέρδος από την χρήση του ελληνικού ατταπουλγίτη.

Περισσότερα για τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν

Ο ατταπουλγίτης αποτελεί τον πιο αναγκαίο φυσικό μηχανισμό που μπορεί να διαθέτει κάθε έδαφος, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό πλούσιο ριζικό σύστημα σε κάθε φυτό ή δέντρο.

Μέσα από αυτό το πλούσιο, λεπτό ριζικό σύστημα που δημιουργείται πάνω στους κόκκους του ορυκτού, γίνεται η σωστή εκμετάλλευση του νερού (μεγάλη οικονομία σε βρόχινο ή ποτιστικό νερό), και η καλύτερη αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων (καλύτερη διαχείριση της λίπανσης και εκμετάλλευση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους).

Επιπλέον, σε συνδυασμό με τον αερισμό που δημιουργεί ο ατταπουλγίτης στο έδαφος, έχουμε την ανάπτυξη που βλέπουμε στις καλλιέργειες και την αύξηση στις παραγωγές, με κάθε εφαρμογή να διαρκεί χρόνια. 

Μάθετε περισσότερα για τον ατταπουλγίτη

Ατταπουλγίτης Aglev si 200

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook