Ατταπουλγίτης σε καρπούζια, όλα τα στάδια από την φύτευση μέχρι την συγκομιδή και μέτρηση των σακχάρων

Ατταπουλγίτης καρπούζια
Ατταπουλγίτης σε καρπούζι, ίσως το μοναδικό βίντεο που υπάρχει με όλα τα στάδια 650 φυτών (ποικιλίας sunfresh) από πριν την φύτευση έως την συγκομιδή και την μέτρηση του σακχάρου των καρπουζιών.

Στο θερμοκήπιο εφαρμόστηκαν 80 κιλά ατταπουλγίτη μεσαίας κοκκομετρίας (aglev si 200) ανά στρέμμα σε συνδυασμό με νάιλον στις γραμμές φύτευσης έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συγκράτηση νερού.

Στην συγκεκριμένη καλλιέργεια είχαν ενσωματωθεί περίπου 200 κιλά ατταπουλγίτη ανά στρέμμα και την προηγούμενη χρονιά περίπου 70 πόντους δεξιά  και αριστερά από την γραμμή φύτευσης.

Από λίπανση χρησιμοποιήθηκε:

Για το πρώτο δέσιμο

  • Κοκκώδες κάλιο 40 κιλά πριν την φύτευση μαζί με το ορυκτό
  • 25 κιλά 20-20 ισορροπημένο μέχρι το πρώτο δέσιμο 
  • 40 κιλά θειικό κάλλιο μετά το δέσιμο και μέχρι την συγκομιδή 

Για το δεύτερο δέσιμο

  • 25 κιλά 20-20 ισορροπημένο 
  • 25 κιλά θειικό κάλλιο

 

Παρακάτω θα δούμε όλα τα στάδια της καλλιέργειας, μαζί με το σημείο του βίντεο όπου φαίνεται κάθε στάδιο:

1ο στάδιο, ημέρα φύτευσης (0:16 στο βίντεο)

2ο στάδιο, 27 μέρες μετά την φύτευση (2:31 στο βίντεο)

3ο στάδιο, 45 μέρες μετά την φύτευση (2:51 στο βίντεο)

4ο στάδιο, 30 μέρες πριν τη συγκομιδή (3:29 στο βίντεο)

Τα φυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πράγμα που φαίνεται και από το φύλλωμα και από τους καρπούς

5ο στάδιο, μερικές μέρες πριν την συγκομιδή (5:02 στο βίντεο)

Σε αυτό το στάδιο η καλλιέργεια ποτίζεται κάθε 3-4 μέρες για λιγότερο από ώρα. Έχοντας δει και στα προηγούμενα στάδια πόσο αραιά φυτεύτηκαν τα καρπούζια, καταλαβαίνουμε το μέγεθος της ανάπτυξης της καλλιέργειας. Επιπλέον, έχουμε πετύχει αυτά τα αποτελέσματα ενώ παράλληλα εξοικονομήσαμε νερό.

6ο στάδιο, ημέρα συγκομιδής και μέτρηση σακχάρων (8:54 στο βίντεο)

Την ημέρα της συγκομιδής μετρήσαμε τα σάκχαρα των καρπουζιών. Διαπιστώθηκε κατά την μέτρηση πως το ποσοστό των σακχάρων ήταν 13%, τιμή αρκετά μεγαλύτερη της μέσης για μια τέτοια καλλιέργεια (περίπου 5%-6%). Η αύξηση αυτή των σακχάρων οφείλεται στην ικανότητα του ατταπουλγίτη να αποδεσμεύει σωστά τα θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος και τα λιπάσματα. Ως αποτέλεσμα, η σωστή αποδέσμευση του καλίου στην προκειμένη, μας έδωσε παραγωγή πολύ γλυκών καρπουζιών.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως επειδή ο ατταπουλγίτης ούτε διαλύεται, ούτε χάνετε από το έδαφος, κάθε εφαρμογή που κάνουμε κρατάει χρόνια. Σε τέτοιες καλλιέργειες, κρατάει 4-5 χρόνια ή και παραπάνω, ανάλογα το κάθε έδαφος.

Η σωστή διαχείριση νερού και λίπανσης με το πολύ ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα και τις γνώσεις του παραγωγού μας έδωσε παραγωγή πρώτου δεσίματος 13.500 κιλών και δεύτερου δεσίματος 5.500 κιλών. Η συνολική παραγωγή της καλλιέργειας έφτασε 19.000.

Τις πληροφορίες για το δεύτερο δέσιμο της καλλιέργειας θα δείτε στο δεύτερο βίντεο.

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

γνωρίστε τα νέα μας προϊόντα

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook