Δέντρα κερασιάς με ατταπουλγίτη στον λάκκο φύτευσης το 2019, έχουν ίδια ανάπτυξη με φυτεμένα το 2015.

Από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από την χρήση του ελληνικού ατταπουλγίτη σε δενδροκαλλιέργεια μέχρι τώρα, με καταγραφή του ίδιου του παραγωγού Ισαάκ Καράογλου στην Κοζάνη.

Μπορεί το ελληνικό ορυκτό με 800 γραμμάρια να δώσει ίδια ανάπτυξη σε δέντρα κερασιάς ούτε δυο χρονών, σε σχέση με δέντρα πάνω από 5 χρονών στα οποία δεν έγινε χρήση του ορυκτού στον λάκκο φύτευσης στο ίδιο χωράφι;

Οι 8 γραμμές με κερασιές στο δεξί μέρος της φωτογραφίας είναι φυτεμένες στις 6 Μάρτιου του 2015 οι υπόλοιπες με 800 γραμμάρια ατταπουλγιτη στον λάκκο φύτευσης τέλη Φεβρουάριου του 2019 (ενός χρόνου και 6 μηνών)… σχεδόν έχουν φτάσει τα δέντρα 5 χρονών και 6 μηνών! Θα δούμε και το ανακάτεμα του ορυκτού με την αρίδα (πολύ χρήσιμη ιδέα)…

Χωράφι πολύ αμμώδες σύμφωνα πάντα με τον φίλο μας Ισαάκ …η συζήτηση μας μέσω διαδικτύου:

“Καλησπέρα φίλε Βαγγέλη έτσι ακριβώς όπως τα λες… Στην ενσωμάτωση μαζί με ατταπουλγίτη βάλαμε και λίγο τύρφη το αποτέλεσμα καταπληκτικό δέντρα 1,5 ετών έχουν αφομοιωθεί με δέντρα πέντε ετών .είχα φυτέψει το μισό χωράφι με δέντρα κερασιάς χωρίς να κάνω χρήση ατταπουλγίτη. Μετά από τρία χρόνια φύτεψα το άλλο μισό με χρήση ατταπουλγίτη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα νεαρά δέντρα κοντεύουν σχεδόν τα παλαιότερα. Του χρόνου τέτοια εποχή πιστεύω τα νεαρά δέντρα στα οποία έχει γίνει χρήση ατταπουλγίτη να ξεπεράσουν τα παλιότερα. Επειδή είναι ακριβώς δίπλα δίπλα ένα χωράφι μπορείς να κάνεις και τη σύγκριση. Τα χώματά μας είναι αρκετά αμμώδης με αποτέλεσμα η χρήση του ατταπουλγίτη να κάνει σοβαρή δουλειά. Όπως βλέπεις στη φωτογραφία δεξιά είναι τα παλιά δέντρα οι οχτώ σειρές και αριστερά είναι τα νεαρά. Σου το ξαναλέω πιστεύω πως του χρόνου τέτοια εποχή τα δέντρα τα νεαρά θα ξεπεράσουν τα παλιότερα”

“μπορώ να τα ανεβάσω εγώ στην ομάδα …το βίντεο με τον τρόπο φύτευσης και τα δέντρα με την περιγραφή σου;…θα είναι απίστευτα χρήσιμο Ισαάκ ..”

“φυσικά μπορείς και να τα ανεβάσεις…”

 Σύντομα θα δούμε και τον ξεχωριστό τρόπο φύτευσης και ενσωματώσεις του ορυκτού από τον φίλο μας Ισαάκ…ο οποίος θα βοηθήσει πολύ στις νέες φυτεύσεις.

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

γνωρίστε τα νέα μας προϊόντα

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook