Εντυπωσιακή επαναφορά καλλιέργειας αγγουριών με την βοήθεια Ατταπουλγίτη και SuperOrgan (βασική οργανική λίπανση) σε 28 μέρες από την φύτευση.

ατταπουλγίτης και SuperOrgan σε αγγούρια
Πρόκειται για καλλιέργεια αγγουριών, όπου η αρχική κατάσταση των φυτών ήταν αρκετά άσχημη, τα οποία καταφέραμε να επαναφέρουμε με την βοήθεια του ατταπουλγίτη και του SuperOrgan και να έχουμε συγκομιδή σε λιγότερο από 28 μέρες.

Στην καλλιέργεια χρησιμοποιήθηκαν:

  • Ατταπουλγίτης μεσαίας κοκκομετρίας 100 κιλά ανά στρέμμα ( έχει ξαναγίνει ενσωμάτωση)
  • SuperOrgan 200 κιλά ανά στρέμμα

1ο στάδιο, τρόπος εφαρμογής πριν την φύτευση

Γίνεται εφαρμογή στην γραμμή φύτευσης όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Ο ατταπουλγίτης θα βοηθήσει στην δέσμευση του νερού, ανάπτυξη της ρίζας, αποδέσμευση θρεπτικών στοιχείων, και στον αερισμό, ενώ ταυτόχρονα, το SuperOrgan θα προσφέρει στο φυτό όλα τα βασικά στοιχεία λίπανσης σε συνδυασμό με διαχρονική εδαφοβελτίωση.

2ο στάδιο 14/06/21 φύτευση (στο βίντεο 3:32)

Τα φυτά όπως φαίνεται δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Διακρίνουμε αρχικά ένα αδύναμο ριζικό σύστημα και ευαίσθητα στελέχη.

Ελπίζουμε με τον συνδυασμό ατταπουλγίτη και SuperOrgan που κάναμε, ο οποίος συνδυασμός θα προσφέρει διαχρονική βοήθεια μετά την εφαρμογή, να καταφέρουμε να επαναφέρουμε τα φυτά σε καλή κατάσταση.

Στο θερμοκήπιο γίνεται εφαρμογή ατταπουλγίτη εδώ και 4 χρόνια περίπου (προσθέτουμε κάθε χρόνο μια μικρή ποσότητα) και πλέον θα προσθέτουμε και SuperOrgan (χουμοποιημένο λεοναρδίτη) σαν βασική λίπανση.

3ο στάδιο, 27/06/21 , 13 μέρες μετά την φύτευση ( στο βίντεο 6:23)

Παρά την κακή αρχική κατάσταση των φυτών, βλέπουμε πως η καλλιέργεια έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Την διαφορά διακρίνουμε και στην ρίζα, η οποία έχει ανέβει στην επιφάνεια του εδάφους.

4ο στάδιο 10/07/21 28 μέρες μετά ( στο βίντεο 7:57)

Μεγάλη ανάπτυξη των φυτών που πλέον δεν θυμίζουν καθόλου την αρχική τους κατάσταση. Η καλλιέργεια έχει “σωθεί” και τα φυτά που είδαμε στην αρχή της δημοσίευσης, με την βοήθεια του ατταπουλγίτη και του SuperOrgan, μας έδωσαν αγγούρια στις 25 μέρες μετά την φύτευση.

Σε αυτό το στάδιο, 28 μέρες μετά την φύτευση, υπάρχει κανονική παραγωγή όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο, με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά.

(στο βίντεο 11:17) Αποτελέσματα από 2.000 φυτά :

Στις 25 μέρες συγκομιδή 1.000 αγγουριών περίπου
Στις 28 μέρες:  δεύτερη συγκομιδή, 2.000  αγγούρια περίπου

Πρόκειται δηλαδή για συνολική παραγωγή 3.000 αγγουριών.

Ευχαριστούμε τους παραγωγούς Μιχάλη και Κυριάκο Αντωνάκη για την εμπιστοσύνη.

Περισσότερες πληροφορίες για SuperOrgan 

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook