Εφαρμογή ατταπουλγίτη σε νέα δέντρα κορωνέικης ελιάς

Μετά την εφαρμογή ελληνικού ατταπουλγίτη σε ελαιόδεντρα κορωνέικα 4 χρονών, βλέπουμε την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το ορυκτό στην ανάπτυξή της καλλιέργειας. Ακολουθούν φωτογραφίες από το ίδιο σημείο πριν την ενσωμάτωση και 1 χρόνο μετά.

Η εφαρμογή έγινε επιφανειακά στις 26-9-2019 σε νέα δέντρα 4 ετών με αργή ανάπτυξη (έπεσαν 2 κιλά ορυκτό στα μικρότερα και 3 στα μεγαλύτερα).

Οι βροχές βοήθησαν να γίνει μερική ενσωμάτωση.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο έγινε ολική ενσωμάτωση στο έδαφος με φρέζα μαζί με περίπου 1,5 κιλό λίπανση 11-15-15.

Ακολουθήσαν αλλά 3 περάσματα με φρέζα σε όλο το χωράφι με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του ορυκτού, καθώς υπήρχε υπερβολική ανάπτυξη χόρτων. 

Παρακάτω βλέπουμε τα δέντρα πριν την εφαρμογή του ατταπουλγίτη. 

Τέλη Αυγούστου του 2020 έγινε δίκτυο άρδευσης από πηγάδι. 

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ορυκτού, 24-10-2020, οι διαφορές που έχουν επιφέρει η σωστή ποσότητα και χρήση του, είναι ήδη μεγάλες (όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η βοήθεια του ορυκτού στην επάρκεια νερού, αξιοποίηση λίπανσης και την δημιουργία πλούσιου ριζικού συστήματος, θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

 Ευχαριστούμε τον Τσαμπίκο για την βοήθεια στην ενημέρωση.

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook