Ντομάτα “ελπίδα” με ελληνικό ατταπουλγίτη στα καλύτερά της ,σε μια δύσκολη χρονιά για τα θερμοκήπια.

Η ντομάτα "ελπίδα" στα καλυτέρα της με ελληνικό ατταπουλγίτη και οργανική λίπανση, παρά τις φετινές δυσκολίες, με ανεξήγητες για την εποχή θερμοκρασίες και αρχικά φυτά που δεν ήταν ικανοποιητικά.

Στις 8-8-20 έγινε η φύτευση (φωτογραφία 3), στις 17-10-20 είχαμε τις πρώτες συγκομιδές (φωτογραφίες 6-7), και στις 13-11-20 (φωτογραφίες 8-12) έχουμε πάρει πλέον αρκετή παραγωγή αλλά αυτή που υπάρχει ακόμα πάνω στα φυτά εντυπωσιάζει. Εξίσου εντυπωσιάζει και η συνεχόμενη ανάπτυξη των φυτών.

 Ένα θερμοκήπιο με πολύ σοβαρά προβλήματα συγκράτησης νερού, ριζοβολίας κ.α. (πράγματα βασικά για την στήριξη αυτής της παραγωγής) τα οποία λύθηκαν με την συστηματική χρήση του ελληνικού ορυκτού μαζί με σωστά υλικά και το σημαντικότερο τις γνώσεις του ίδιου του παραγωγού.

 Το θερμοκήπιο βρίσκεται στην Ρόδο και λόγω του αδύναμου εδάφους, γίνεται εδώ και τρία χρόνια περίπου συστηματική εφαρμογή του ελληνικού ατταπουλγιτη στην γραμμή φύτευσης, με την μεσαία κοκκομετρία (100 κιλά περίπου ανά στρέμμα κάθε χρόνο).

Σύμφωνα με τον παραγωγό Γιώργο Φλοσκάκη έχει αλλάξει εντελώς η απορροφητική ικανότητα του νερού στο έδαφος, η ριζοβολία των φυτών και η αποδέσμευση των στοιχείων.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέσο όρο 45-48 βαθμούς κελσίου μέσα στο φθινόπωρο) έδωσαν απότομο ύψος στα φυτά, κάτι που δεν ήταν ιδανικό για την καλλιέργεια.

Στα δυνατά εδάφη ο ελληνικός ατταπουλγίτης θα δώσει επιπλέον βοήθεια στην οικονομία νερού , λίπανση, στην ριζοβολία καθώς και τον αερισμό…στα αδύναμα όμως η χρήση του είναι απόλυτα αναγκαία.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο για την βοήθεια στην ενημέρωση τα τρία αυτά χρόνια.

 Θα ακολουθήσει αναλυτικό βίντεο με τα στάδια της καλλιέργειας για ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook