Ο τρόπος εφαρμογής ατταπουλγίτη σε ξηρικές ελιές τοπικής ποικιλίας στην Ρόδο

Οι ελιές είναι ξηρικές και με την εφαρμογή θα δώσουμε σημαντική παράταση της επάρκειας υγρασίας από τα βρόχινα νερά τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου.

Γίνεται  επιφανειακή εφαρμογή 4-5 κιλών μεσαίας κοκκομετρίας ατταπουλγίτη ανά δέντρο, ομοιόμορφα γύρω από την κόμη τους, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο από τον κορμό.

Μαζί συνδυάσαμε και περίπου 2 κιλά βασική λίπανση στην ίδια έκταση εφαρμογής με τον ατταπουλγιτη, περιμετρικά σε όλη την κόμη των δέντρων.

Με την βοήθεια της βροχής, θα ενσωματωθεί στο έδαφος το ορυκτό.

 Στην έκταση που θα κατέβει το ορυκτό με τα χρόνια, τα δέντρα θα αναπτύξουν νέο πλούσιο ριζικό σύστημα πάνω στους κόκκους του και από εκεί, εκτός από το αποθηκευμένο νερό, θα παίρνουν όταν χρειάζεται τα θρεπτικά στοιχεία από λιπάνσεις και έδαφος για πάρα πολλά χρόνια, βελτιώνοντας προς το καλύτερο σταδιακά την καλλιέργεια μας φυσικά και ελληνικά.

 Ευχαριστούμε τον Τσαμπίκο για την βοήθεια στην ενημέρωση.

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

γνωρίστε τα νέα μας προϊόντα

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook