Συνδυασμός ατταπουλγίτη, οργανικής λίπανσης και ωφέλιμων μικροοργανισμών με μυκόριζες σε φύτευση δέντρων (αβοκάντο)

Φύτευση νέων δέντρων αβοκάντο με ενσωμάτωση στον λάκκο φύτευσης ελληνικού ατταπουλγίτη, οργανικής λίπανσης “SuperOrgan” και ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόριζες σε κοκκώδη μορφή “Glomeron Soil” στην Ρόδο.

Παρακάτω θα δούμε την φύτευση νέων δέντρων αβοκάντο και την σωστή εφαρμογή ατταπουλγίτη, SuperOrgan και Glomeron Soil στον λάκκο φύτευσης.

Έγινε φύτευση περίπου 70 δέντρων σε απόσταση 6×6 και ποικιλιών Hass, Pinkerton και Zutano, στα οποία ενσωματώθηκαν στους λάκκους φύτευσης ομοιόμορφα σε 3 στάδια:

  • Ατταπουλγίτης μεσαίας κοκκομετρίας- 1 κιλό
  • Οργανική λίπανση SuperOrgan- 1 με 1,5 κιλά
  • Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόριζες Glomeron Soil- 200 με 300 γρ

Με τον συνδυασμό αυτό εξασφαλίζουμε:

  • Πλούσια ριζοβολία, κατακράτηση της υγρασίας, καλύτερη αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων και αερισμό με την βοήθεια του ατταπουλγίτη.
  • Όλα τα βασικά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το δέντρο για το ξεκίνημα με οργανικό τρόπο (Άζωτο, φώσφορο, κάλιο, χουμικά και φουλβικά, οργανική ουσία και αλλά τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ: http://rizikidinamis.com/superorgan/ ) με την βοήθεια του SuperOrgan.
  • Υγιέστερη διαχρονικά περιοχή φύτευσης με ακόμα καλύτερη δυνατότητα αποδέσμευσης θρεπτικών στοιχείων προς το ριζικό σύστημα του δέντρου, εμπλουτίζοντας την με ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόριζες με την βοήθεια του Glomeron Soil.

Με τα σωστά υλικά στην σωστή θέση από την αρχή της φύτευσης εξασφαλίζουμε πολύ γρηγορότερη ανάπτυξη, με πιο υγιή δέντρα και άριστο ριζικό σύστημα.

Η Διαδικασία για λάκκους φύτευσης δέντρων η οποία ακολουθείτε και στο βίντεο  παρακάτω ( στα 2:38 λεπτά του βίντεο)

Διαδικασία σε τρία στάδια

1. Στον πάτο του λάκκου φύτευσης ρίχνουμε

  • 400 γρ ατταπουλγίτη μεσαίας κοκκομετρίας
  • 400 γρ SuperOrgan
  • 200-300 γρ Glomeron Soil

Αφού τα προσθέσουμε, ανακατεύουμε ελαφρώς όπως φαίνεται στο βίντεο

2. Τοποθετούμε το δέντρο και ρίχνουμε λίγο χώμα μέχρι να φτάσουμε στο μέσο της γλάστρας. Στην μέση τώρα του λάκκου ρίχνουμε ξανά

  • 400 γρ Ατταπουλγίτη
  • 400 γρ SuperOrgan

Ανακατεύουμε πάλι καλά.

3. Ρίχνουμε λίγο ακόμα χώμα μέχρι σχεδόν την κορυφή της γλάστρας και πριν κλείσουμε τον λάκκο, προσθέτουμε άλλα

  • 200 γρ Ατταπουλγίτη
  • 200 γρ SuperOrgan

Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία κλείνουμε τον λάκκο ελαφρώς έτσι ώστε με τις βροχές και τα ποτίσματα ο συνδυασμός των υλικών αυτών να γίνει ένα γύρω, πάνω και κάτω από την γλάστρα.

Με αυτό τον τρόπο, το δέντρο θα απλώσει πλούσιο ριζικό σύστημα καθώς ταυτόχρονα θα έχει και πλήρες θρεπτικό φορτίο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του τα πρώτα δύσκολα χρόνια.

Επίσης όσο πιο μεγάλος είναι ο αρχικός λάκκος, τόσο περισσότερο θα απλωθούν τα υλικά μας και ως αποτέλεσμα, τόσο πιο εύκολα θα απλώσει τη ρίζα του το δέντρο.

Η συγκεκριμένη καλλιέργεια θα παρακολουθείτε κάθε χρόνο και θα ανέβουν στο μέλλον σχετικές δημοσιεύσεις όπου θα μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη της.

Ευχαριστούμε τον παραγωγό Γιάννη Περδικάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και που θα τα βρείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

SuperOrgan

Glomeron Soil

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil 

Κοινοποίηση:

Που θα βρείτε τα προϊόντα μας

Επίσημα σημεία πώλησης SuperOrgan και Glomeron Soil σε όλη την Eλλάδα
1 +
Επίσημα σημεία πώλησης ατταπουλγίτη σε Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και τα νησιά της Ελλάδας
1 +

Γίνετε συνεργάτης

Εάν έχετε κατάστημα και βρίσκεστε σε κάποιο από τα νησιά, την Κρήτη, την Εύβοια ή την Βοιωτία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ατταπουλγίτη και να γίνετε επίσημο σημείο πώλησης του ορυκτού

Σχετικά άρθρα

ριζοπότισμα

Φτιάξτε μόνοι σας το ιδανικό υγρό βιολογικό λίπασμα με κομπόστ γεωσκώληκα, SuperOrgan, Glomeron Soil

Πως φτιάχνουμε τσάι κομπόστ για όλα τα κηπευτικά εντελώς φυσικά με κομπόστ γεωσκώληκα δικής μας παρασκευής, ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μυκόρριζες Glomeron Soil και πλήρες οργανικό λίπασμα SuperOrgan.

Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί και μυκόρριζες

Ωφέλιμοι Μικροοργανισμοί και Μυκόρριζες: Γιατί είναι Απαραίτητος Παράγοντας στις Καλλιέργειες και ο Ρόλος του Glomeron Soil. (2023)

Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή Όταν αναφερόμαστε στην καλλιέργεια υγιών φυτών, συνήθως επικεντρωνόμαστε σε παράγοντες όπως το ηλιακό φως, το νερό, την θερμοκρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

γνωρίστε τα νέα μας προϊόντα

small_c_popup.png

Γίνετε μέλος της ομάδας μας στο Facebook