Στο δοχείο δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου λίπασμα.
Τα αποτελέσματα είναι μόνο από τον ατταπουλγίτη και το χώμα που χρησιμοποιήθηκε στο δοχείο
Ποτίσματα:
- Ανά 4-5 μέρες το καλοκαίρι
- Ανά 1,5 εβδομάδα μέσα στον χειμώνα
Βλέπουμε από την αρχή πως στην αριστερή πλευρά, όπου υπήρχε το ορυκτό, η ρίζα είναι πολύ πυκνή και έχει δημιουργηθεί λεπτό ριζικό σύστημα, ενώ στην δεξιά, οι ρίζες είναι λιγότερες και πιο χοντρές.
Όσο αφαιρούμε το έδαφος, φαίνεται όλο και περισσότερο η διαφορά στην πυκνότητα και την ποιότητα της ρίζας των δυο πλευρών.
Επίσης, στην πλευρά όπου υπήρχε ατταπουλγίτης, ήταν να αφαιρέσουμε το χώμα λόγω της ρίζας.
Ξεπλένουμε με προσοχή την ρίζα του φυτού με σκοπό να αφαιρέσουμε εντελώς το έδαφος και στην συνέχεια, βλέπουμε καθαρά την διαφορά της ρίζας.
Το πείραμα δεν έγινε τυχαία σε φυτό πιπεριάς, καθώς έτσι μπορούσαμε να συντηρήσουμε το φυτό για 2 χρόνια και να δούμε την διαχρονική βοήθεια που προσφέρει ο ελληνικός ατταπουλγίτης.
Με αυτό τον τρόπο, αφαιρώντας το φυτό μας από το δοχείο, μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την βοήθεια που προσφέρει το ορυκτό και στις πολυετής καλλιέργειες.
Με το παραπάνω πείραμα, βλέπουμε στην πράξη πως το φυτό δημιουργεί πλούσιο, λεπτό ριζικό συστήματα πάνω στους κόκκους του ατταπουλγίτη με σκοπό να επωφεληθεί από τις μοναδικές του ιδιότητες.
Είναι πλέον εμφανές, ότι και τα ίδια τα φυτά προτιμούν τον ελληνικό ατταπουλγίτη.
Περισσότερα για τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
Ο ατταπουλγίτης αποτελεί τον πιο αναγκαίο φυσικό μηχανισμό που μπορεί να διαθέτει κάθε έδαφος, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό πλούσιο ριζικό σύστημα σε κάθε φυτό η δέντρο.
Μέσα από αυτό το πλούσιο, λεπτό ριζικό σύστημα που δημιουργείται πάνω στους κόκκους του ορυκτού, γίνεται η σωστή εκμετάλλευση του νερού (μεγάλη οικονομία σε βρόχινο ή ποτιστικό νερό), και η καλύτερη αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων (καλύτερη διαχείριση της λίπανσης και εκμετάλλευση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους).
Επιπλέον, σε συνδυασμό με τον αερισμό που δημιουργεί ο ατταπουλγίτης στο έδαφος, έχουμε την ανάπτυξη που βλέπουμε στις καλλιέργειες και την αύξηση στις παραγωγές, με κάθε εφαρμογή να διαρκεί χρόνια.